logo kominki Godin Polska
Wyszukiwarka
Szukaj w produktach Godin



penne piselli

garnek żeliwny garnki żeliwne penne piselli
  • 300 g boczku pokrojonego w kostkę
  • 1 duża cebula drobno posiekana
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 160 g zielonego groszku ugotowanego
  • 500 g makaronu penne ugotowanego zgodnie z zaleceniami producenta
  • 3 łyżki startego pazmezanu
  1. W żeliwnym garnku smażyć boczek aż się zarumieni. Dodać cebulę i smażyć 3-5 minut aż zmięknie.
  2. Wlać śmietanę, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić przez 10 minut. Dodać groszek i dusić jeszcze przez 3-5 minut
  3. Wymieszać z makaronem i startym serem. Podawać posypane wiórkami parmezanu.